Днес в пътната агенция бе подписан договорът с изпълнителя на строителството на участъка от Ямбол до Карнобат на магистралата - Сдружение "Тракия IV" с водещ партньор "Холдинг Пътища". Разрешението е подписано и издадено вчера, уточни Плевнелиев, цитиран от КРОСС.

Подписан е и договорът с "План инвест-Пловдивинвест-ЛОТ4" - фирмата, която ще осъществява строителния надзор по участъка на магистралата от Ямбол до Карнобат, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура", предаде БТА.

Срокът на изпълнение на обекта е 28 месеца. Първата копка ще е на 3 септември и на нея ще присъства премиерът Бойко Борисов.

Това е последният договор от трилогията "Тракия", каза изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов при подписването на договора за изпълнение и надзор на Лот 4, предаде "Фокус".

Изграждането на Лот 4 е на стойност 174 705 600 лева без ДДС, като 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на Европейски съюз по Оперативна програма "Транспорт", а 20% е съфинансирането от бюджета, предаде БТА.
Дължината на трасето е 49,08 км, като се предвижда строителството да приключи до януари 2013 г.
По думите на Божидар Йотов отчужденията са приключили и "няма проблеми с археологията".
Относно проблемния участък на Лот 1, той посочи, че имат гаранция от фирмата, която е изпълнила строежа, че ще го ремонтират.
На 10 септември ще бъде открита и 31-километровата отсечка на магистрала "Марица", каза още Божидар Йотов. По думите му сега вече можем да се мисли за други отсечки като например Бургас - Варна и Струма.

Сдружение "Тракия IV"-София спечели обществената поръчка за проектиране и строителство на обекта в конкуренция с шест допуснати фирми. "План инвест-Пловдивинвест-ЛОТ4"-Пловдив е фирмата, класирана на първо място от общо осем участника за строителен надзор.