Това заяви пред БНР министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, предаде Агенция "Фокус". По време на протестите, освен исканията за изплащане на премиите, тютюнопроизводителите поставиха искане принципалът на „Булгартабак” да бъде Министерството на икономиката. Тези ангажименти обаче трябва да бъдат съгласувани с останалите акционери в предприятието, коментира обаче той.

Обяснихме на тютюнопроизводителите, че не трябва да имат толкова големи очаквания към „Булгартабак”, защото той изкупува само около 10% от произведения тютюн, уточни Найденов. Днес от 11.00 часа е срещата и аз не искам да предрешавам решението за принципала на „Булгартабак”.

Премиерът Бойко Борисов е взел предвид всички аргументи „за” и „против” по този въпрос, заяви министърът. Аз смятам, че „Булгартабак” трябва да бъде приватизиран, защото всеки ден закъснение влошава ситуацията, подчерта той. Тютюнопроизводителите трябва да знаят какво става в сектора, защото години наред те бяха заблуждавани. Има шанс те да получават държавна помощ и след 2010 година, каза още Мирослав Найденов.