С тези думи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се обърна към земеделските стопани при откриването на Национален форум за разясняване на схемите на земеделските стопани по Кампанията за директни плащания 2010 г., предаде БТА. Министърът отбеляза, че заявления за подпомагане има възможност да се подават от 1 март т.г., като плащанията ще започнат от 1 декември. Надявам се да няма изпуснати възможности, каза Мирослав Найденов.

За тазгодишната кампания предстои да бъдат раздадени почти един милиард лева, като 328 милиона евро от тях са европейските субсидии и 300 милиона лева са заделени от българския бюджет, каза изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева. Актуалните цифри към момента за кампания 2009 са плащания към всички земеделски производители в размер на 99 процента от предвидените 771 милиона лева. За първи път ние успяхме в рамките на старта на кампанията - декември 2009 г. и януари и февруари 2010 г., да изпълним обещанията към българските земеделци, каза още Илиева.

Относно бъдещето на тютюнопроизводителите Найденов припомни, че България е получила разрешение да изплати 116 млн. евро, след като Държавен фонд "Земеделие“ вземе решение затова днес.
"Не мога да разбера защо тютюнопроизводители смятат, че ги държим в неведение“, учуди се той.
Министърът на земеделието съобщи, че се получават сигнали от страна на тютюнопроизводителите за отклоняване на средства.
Забавят се плащанията от Фонд "Тютюн“, защото има съмнения за злоупотреби, уточни още той.