През юни 2009 година от електроразпределителното дружество установяват, че в електромера на Галина Дойнова е вграден кабел, който пречи да се измерва изцяло консумираната енергия, предаде bTV.

Така й е начислена огромна сметка. Според Галина обаче тя не е отговорна за техническото състояние на електромера, собственост на енергийното дружество. "Просто е нечовешко това, 4624 лева - как да ги платя? И другото, което е - аз нямам достъп до този електромер. Те с какво ще ми гарантират и с какво ще ми докажат, че аз имам достъп и съм направила нещо на този електромер”, каза Дойнова.

Жената търсила помощ от експерти на неправителствена организация. Според тях при проверката на електромера има нарушения.
"За нас Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не си е изпълнила задълженията. Тя първо е допуснала да влезе в общите условия потребителят да отговаря за вещи на други лица, все едно един човек да си купи килограм сирене и на другия ден да му поискат да доплати, защото везната на търговеца не отговаря на съответните изисквания”, заяви Румяна Георгиева от "Граждани за национален отпор срещу монополистите и контрал на администрацията”.

От Е.ОН твърдят, че хората във Варна масово манипулират електромерите си. Всяко 4-то семейство според тях, упражнява техническите си познания върху уредите, предаде БНТ. Според дружеството електромерът на Галина Дойнова е отчитал само 10% от изразходваната енергия. Тоест реалните сметки на жената за шест месеца назад трябва да са били по над 800 лева.

"Аз сама живея в този апартамент. Не бих могла да изразходвам ел. енергия за 850 лв. сама”, категорична е потребителката. Дойнова подава и втора жалба, но тъй като в нея няма нови обстоятелства, Е.ОН продължава да счита сумата за дължима и затова миналата седмица й спира тока.