Пожарът е възникнал в 1,05 ч. в блок на ул. „Дедеагач“ 8. По информация на БГНЕС със запалителна течност е полята вратата на апартамент на първия етаж, собственост на 45-годишната Невена Христова. Вдовицата и 22-годишния й син в момента на инцидента не били в жилището.

Сигналът в пожарната подали съседи, които усетили силна миризма на изгоряло. Огънят вече бил обхванал стълбището и блокирал единствения изход. "Хората започнаха да пищят, един скочи през терасата на първия етаж", разказа съседка.

Останалите около 40 живеещи във входа излезли по терасите, защото гъст черен дим навлизал в апартаментите. Чул се и силен гръм.
„Обадих се на спешен телефон 112, след това и в пожарната, тъй като колата им не идваше. Появиха се след около 40 минути“, разказа В. Стефанова, която живее на шестия етаж в блока.

Първи пристигнали полицаи, които започнали да евакуират хората, като ги карали да слагат на устата си мокри марли и парцали, за да не вдишват дим. Над 20 служители на МВР са участвали в спасителната операция. По-късно огнеборците успели да потушат огнената стихия с 500 литра вода.

Момиченце на два месеца е откарано от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в болницата в Шумен със съмнения за обгазяване, тъй като негови близки са отворили входната врата на апартамента и е навлязъл дим, предаде "Фокус".
Бебето вече е в добро състояние, но остава под наблюдение.

Все още се изяснява как точно е запалена вратата на жилището, работи се по версията за умишлен палеж. 
Нямаме врагове, нито аз нито синът ми. Нямам представа защо са ни подпалили, предполагам, че може да са объркали апартамента“, каза собственичката Невена Христова, цитирана от БГНЕС. Тя обясни, че не са богати хора, нямат дългове, заради които да ги сплашват. Апартаментът не бил застрахован.

22-годишният й син Антон Ангелов също заяви пред журналисти, че семейството му живее скромно, не дължи пари на никого и ако пожарът наистина е причинен умишлено, вероятно става въпрос за грешка, предаде БТА.