14-годишно момиче починало на път за болницата, след като бе блъснато от джип със софийска регистрация на столичния бул. "Никола Вапцаров" в района след кръстовището с ул. "Атанас Дуков", посока към Телевизионната кула.

Вижте снимки >>

Инцидентът стана около 19.40 часа в петък в района след кръстовището в платното в посока към "Цариградско шосе". По първоначални данни, колата е ударила две момичета, пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към болницата едното дете е починало. Другото момиче - на 15 години, е откарано в "Пирогов" с животозастрашаваща травма на крака.

Автомобилът и шофьорът са останали на място. Направената проба с дрегер е отрицателна.

Джипът се е движил в най-лявото платно на булеварда. В него са пътували баща и син. Децата са минали през необезопасен процеп и са излезли на булеварда, твърди шофьорът. Според него светофарът е сигнализирал зелено за преминаващите автомобилното движение, а колата му се е движела с не повече от 50-60 километра в час. Когато видял, че момичетата са паднали спрял и се обадил на телефон 112.  Направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна.

На мястото са патрули на Пътна полиция. Предприети са процесуално-следствени действия.

Докато КАТ изясняваше ситуацията, в насрещното платно се удариха тежко два автомобила, чиито шофьори очевидно са отклонили вниманието в катастрофата.

Малко по-рано километрично задръстване затрудни движението по булевард "Цaр Борис III" след катастрофа.

Джип се забива във Фолксфаген голф, след като шофьорът му извършва непозволен обратен завой около 18 часа.

Шофьорът на голфа е откаран с линейка в "Пирогов". Наложило се на мястото да бъде извикана и пожарна. 

Инцидентът на булевар "Цар Борис III" е станал около 18 часа

Полицията затвори едната лента за движение.