Туристите, които летяха със скъсания парашут на "Каваците", не са си взели парите обратно. Опасният инцидент стана на къмпинг до Созопол. Както е известно, силен вятър скъса въжето на парашут, завързан към моторница, и отнесе летовниците във въздуха. Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата туристи отлетели към близката гора.


Както Dir.bg вече писа, летовниците са били майка и син от Горна оряховица, но двамата не живеели в България.

"Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики - топли течения, които идват от брега. Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му", обясни пред Нова тв управителят на водния атракцион Виктор Николчовски.


По думите му капитанът на лодкатае подценил до някаква степен неблагоприятни условия. Въжето не се е оплело, а се скъсало от напъна, причинен от дърпането."Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха. Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила", коментира Николчовски и добави, че във фирмата също правят вътрешна проверка и ако се открият пропуски, капитанът на лодката ще бъде санкциониран.

Вчера на мястото е направена проверка. Това пък съобщи Георги Стоянов, представител на Морска администрация. Той допълни, че при нея не са открити нарушения. Тя продължава и ако бъде открито такова, ще има и санкции до 500 лева. А предлагането на услугата за момента е прекратено.