14-годишно момче от Пещера беше наръгано с нож в гърдите от свой 16-годишен приятел. Пострадалото дете е откарано в болницата в Пазарджик, където лекарите успяват да спасят живота му.

"Сигналът е получен във вторник и дежурните екипи са изпратени веднага. По първоначални данни е имало свада между него и друго 16-годишно момче. Момчето е оперирано и стабилизирано, като опасност за живота му няма. Нападателят е арестуван", обясни говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Пострадалият е бил докаран в Спешното отделение на болницата около 18:00 часа във вторник. Д-р Муса Дурльов е част от екипа, извършил животоспасяващата операция. Той сподели пред "Искра.бг", че детето е постъпило при тях с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс.

"Касае се за проникващо нараняване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, защото имаше опасност за живота му."

Според медиците момчето е извадило голям късмет, тъй като ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър от мястото на нараняването, то нямаше да оцелее. Момчето ще остане за лечение в Хирургично отделение поне една седмица.