Полицейска акция за противодействие на престъпленията с политическите права на гражданите предприе полицията в квартал "Надежда" в Сливен и в близките села Тополчане и Селиминово.

В операцията по разпореждане на директора на ОД МВР-Сливен участват служители на реда от "Икономическа полиция", "Криминална полиция" и звеното за спецтактически действия, в това число целият полицейски ресурс на Районното полицейско управление в Сливен, съобщи главен инспектор Димитър Кикьов.

Намерена е тетрадка с имена на хора, които са получавали стоки на вересия за малки суми - от 5 до 100 лв. Но по думите на Кикьов собственикът на търговския обект разполага с личните данни на тези граждани.

"Вниманието ни е насочено към търговски обекти. Извършват се обиски. Има иззета тетрадка с данни на много лица от магазин. Работещите там твърдят, че става въпрос за стоки на вересия", каза главен инспектор Димитър Кикьов.

Успоредно с полицията в проверката участват и екипи на БАБХ, които проверяват търговските обекти, дали имат касови апарати и дали са регистрирани в общината като такива, или работят нелегално.

По време на акцията са били задържани двама жители на квартала, но не във връзка с покупка на гласове, а за други престъпления, съобщи още гл. инспектор Кикьов.

Той уточни, че мерките имат превантивен характер.