Мъж на 60 години е избягал от карантина, за да си подмени шофьорската книжка, съобщиха от ОДМВР-Габрово. Той е бил поставен в изолация по предписание на Регионална здравна инспекция - Видин. 

На 7 април мъжът се е явил на гише в сектор "Пътна полиция", където е заявил, че желае да подмени свидетелството си за управление на моторно превозно средство.

При извършена справка на подадените данни е установено, че е поставен под карантина, и с явяването си в административната сграда, нарушава предписанието на РЗИ.

Обстоятелствата, свързани с нарушаването на карантината, са в процес на изясняване. Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

На 13 март Парламентът  Парламентът прие окончателно по-високи глоби за нарушаване на карантината във връзка с извънредното положение, обявено в страната. Човек, който не спазва карантината ще бъде наказван с 3 години затвор и глоба от хиляди до 10 хиляди лева, записаха народните представители в Наказателния кодекс.

При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева