Обвиняем за блудство и изнасилване на малолетно момиче е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Благоевград.

Малолетните К. и С. често били в компанията на приятеля на баща им 37-годишният Д.У. Мъжът се възползвал от близостта си с децата. През лятото на 2020 г. той приканил 10-годишното момиче да го последва в дома му, където се съвкупил с него. След този случай обвиняемият няколкократно извършвал блудствени действия с детето.

Момичето се оплакало на баща си, който забранил на Д.У. да кани децата при себе си, но не сигнализирал органите на реда за случилото се.

На 20 февруари тази година К. и С. срещнали обвиняемия, който отново ги поканил в бараката до къщата си да се стоплят. Те се съгласили и останали там до вечерта. Когато децата решили да тръгнат, Д.У. им предложил да пренощуват при него.

Те отказали, но обвиняемият ги убедил да останат под предлог, че баща им е заминал за София по работа. През цялото време, докато децата били с него, мъжът не уведомил никого от близките им.

През нощта Д.У. заплашил малолетното момиче и извършил блудствени действия с него. На следващата сутрин казал на децата да не излизат от вкъщи.

Междувременно за изчезването им била уведомена полицията, която ги установила около 15 ч в дома на обвиняемия.

Понастоящем той е с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".