Британската полиция съобщи днес, че е арестувала трима мъже, заподозрени в опит да инжектират незаконни вещества на младежи, след серия от показания на студентки, твърдящи, че са били дрогирани по този начин в нощни клубове, предаде Франс прес.

Практиката на поставяне на наркотици в напитката на жертвата е известна от години, но през последните дни много млади жени и мъже се оплакаха от нападения с игли в барове или нощни клубове с подкожни игли, предизвиквайки страх в Обединеното кралство.

Полицията в графство Нотингам съобщи, че е арестувала двама мъже като част от разследването на случаи на убождане с игли в града.

Младежите на 18 и 19 години са заподозрени, че са планирали да упояват хора "с намерение да ги наранят, тормозят или да им навредят", съобщиха от полицията, като уточниха, че от 12 септември са получавали жалби за "подозрителни убождания с остър предмет" в нощни заведения.

В съседното графство Линкълн полицията арестува тази сутрин 35-годишен мъж по подозрение в притежаване на наркотици и поставянето им на хора. Арестът е извършен с помощта на персонала на нощния клуб.

Две студентки от университета на Нотингам се обърнаха към британските медии, показвайки следи от игли и синини по кожата си, припомня АФП. Зара Оуен, първокурсничка, беше обяснила, че се е събудила след излизане през нощта с мъгляви спомени и остра болка в крака, като е забелязала убождане. Сара Бъкъл, студентка втора година, беше откарана в болница от приятелите си, след като колабира внезапно по време на нощен живот. Тя открила натъртване на ръката си с тъмно петно в центъра, което показа по Channel 4 News.

Британската полиция съобщи, че разследва десетки подобни случаи. Студентите се готвят за бойкот на някои нощни клубове и барове, призовавайки за по-добра охрана на входа и по-добра защита