Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство на 87-годишен мъж, извършено вчера, съобщиха от прокуратурата.

На 23 февруари, близък на пострадалия Г.М., направил няколко опита да се свърже по телефона с него, но на позвъняванията отговарял синът му - А.М., на 53 г., който твърдял, че баща му не се чувствал добре. Това притеснило близкия на Г.М. и той посетил жилището в централната част на Пловдив, в което бащата и синът живеели. Там заварил вратата отворена и открил пострадалия мъж да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително и по главата. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал.

В резултат на разследването на служители на ОД на МВР - Пловдив като евентуален извършител на престъплението е бил установен 53-годишният А.М. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в Пловдив.