68-годишен мъж е с опасност за живота след тежка катастрофа между лек автомобил и мотопед във Враца. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Официалната версия гласи, че кола, управлявана от 37-годишен водач, блъска движещия се по пътното платно мотопед, управляван от 68-годишен мъж от Враца. Тежко ранен е шофьорът на мотопеда, който е с фрактура на лява тазобедрена става, охлузни рани и мозъчен кръвоизлив.

Данните за инцидента обаче остават противоречиви, тъй като по-рано местните медии съобщиха, че мотопедът се е движил зад колата, когато се врязал в задния ѝ десен калник. Възрастният шофьор е държал в едната си ръка туба с бензин и вероятно заради това не е успял да спре.

При сблъсъка мотористът паднал на пътя и си е ударил лошо главата, вследствие на което изгубил съзнание. Водачът на лекия автомобил слязъл и оказал първа помощ на пострадалия, като го заливал с вода, докато пристигне линейката, отбелязва още BulNews.

Пострадалият е транспортиран в "Пирогов" в София с опасност за живота.

Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Водачът на мотопеда не е изпробван за употреба на алкохол поради физическото му състояние, издаден е медицински талон.

Водачът на автомобила е тестван отрицателно за алкохол, а за наркотични вещества тестът отчита положителна проба на канабис.