Един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа, Istituto Europeo di Design обявява конкурс за 30 стипендии за магистърски програми (4 пълни; 25 от 50% и 1 от 30%). За стипендиите могат да кандидатстват студенти на възраст от 22 до 40 години не по-късно от 20 ноември 2013г. като изпратят пакет от документи и снимки или видео клипове на свои проекти по зададената тема "Design for All”.

Кандидатите трябва да демонстрират свои концепции по следните теми: дизайн, демокрация, иновации, творчество и да ги приложат в областта на модата, дизайна, визуалните комуникации и мениджмънта. Изисква се да се предложат иновативни решения за подобряване на качество и иновации, които да бъдат приложими на глобалните пазари.

Подробности за стипендиите ще бъдат предоставени на презентация на IED, която ще се проведе на 12 октомври от 15:00ч. в рамките на изложение „Дни на Италианското образование”. Това е единствения специализиран форум за обучение в Италия и ще се проведе на 12-13 октомври, от 11-18ч. в „Интерпред”, София.

Желаещите да се регистрират за изложението могат да го направят тук:

IED има бази в Милано, Рим, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло и е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа. Предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, испански и италиански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен, Моден, Графичен, Бижутериен, Промишлен, Транспортен и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт.

IED има дългогодишни близки взаимоотношения с водещи бизнес-организации в областта на дизайна и има завидна мрежа от партньорски компании за работа по проекти, сред които са Canon, Swatch, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips.

IED организира изложения и модни ревюта, по време на които студентите демонстрират свои проекти и имат шанс да установят контакти с професионалисти и журналисти от бранша.

Изложението „Дни на Италианското образование” е част от инициативата „Седмица на италианския език и култура” и се организира под патронажа на “Италиански Културен Институт”, “Италианска търговска камара” и “Конфиндустрия България”.

Организатор на изложението е консултантска агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс”.

Желаещите да се регистрират за изложението могат да го направят тук: