Отвличането е станало в близост до Зимния дворец, разказаха очевидци за Дир.бг.
Похитителите били с бял микробус и маскирани. Сигнал за нападението бил подаден на телефон 112.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви пред Дарик, че отвлеченият е студент в Националната спортна академия и че не е криминално проявен.
Отвлеченият  се прибирал към жилището си заедно със свой приятел, когато до тях е спрял бял микробус и от него излезли трима маскирани. Извършителите са нанесли няколко удара на момчето и насила са го вкарали в буса, като се отправили в посока запад, съобщи генералният комисар на МВР Калин Георгиев, който бе на мястото.
Инцидентът се е случил пред очите на много хора, заяви той, цитиран от БГНЕС. 
Относно похитителите той обясни, че вероятно става въпрос за добре известна на полицията престъпна група с множество прояви, но отказа повече информация.
По непотвърдена информация отвлеченият е син на бизнесмена Румен Гунински- Румен Гунински- син. Бащата е известен с бизнес с горива, строителство, особено в Правец и Ботевград. Румен Гунински-баща е и общински съветник от Коалиция за България в Правец. Навремето е държал  прословутото заведение „Шатрата” в Правец.  Името му е свързано с туризма. Той е обявен като агент на бившата Държавна сигурност.  Агентурният му псевдоним е бил Гочев.
Името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми, уточни БТА. Това са  "Университетски недвижими имоти-Правец",  " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение
"Обединен спортен клуб-Правец- 2008".
Видимите улики, останали, след като студентът е бил отвлечен, бяха мъжка спортна обувка и мобилен телефон. На мястото бе намерено и кучето на отвлечения студент, което той разхождал преди да бъде похитен.

Вижте видео

Вижте снимки