По думите на Гунински-баща последният разговор със сина му, който живее от 2 години в София, е бил около 19.40 часа снощи. Момчето е отвлечено 20 минути по-късно.
Правешкият бизнесмен научил за похищението от полицията и е категоричен, че въпреки близките си отношения с шефа на "Лукойл" Валентин Златев, не може да направи връзка между това и отвличането на сина си.
"Нищо не правя в този момент. Нищо не мога да направя", каза Гунински-баща пред Pro.bg, който уточни, че е научил за случилото се от полицията.
Засега не се съобщава похитителите да са искали откуп.
Младежът беше отвлечен снощи в района на Зимния дворец в Студентски град, където живее в собствено жилище. Похитителите са били трима или четирима и след като са ударили няколко пъти студента, са го качили в бял микробус “Фолксваген Транспортер”, съобщиха от МВР.
Румен Гунински е общински съветник от БСП, председател на футболен клуб. Името му, според справка в "Дакси", фигурира в няколко фирми, съобщи botevgrad.com. Това са  "Университетски недвижими имоти-Правец", " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св. Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб-Правец-2008".
"Не мога да кажа, че Румен Гунински е дясна ръка на Валентин Златев. Неговите бензиностанции са по франчайзинг с "Лукойл", но със Златев нямат общ бизнес, а са много добри приятели", заяви Красимир Живков, областен управител на София област пред БНТ, цитиран от БГНЕС.
Прокуратурата е уведомена още снощи по случая, каза градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от "Фокус".
„Лично ми се обади директорът на СДВР. Досъдебното производство е започнало с извършването на първото процесуално следствено действие с протокол за оглед на местопрестъплението”, посочи Кокинов.
Той допълни, че тази сутрин е свикана оперативка в прокуратурата за набелязване на действия, които трябва да бъдат извършени. Кокинов каза още, че вероятно няма да се наложи втори оглед на мястото на похищението. Според градския прокурор на София отвличането е извършено от същата групировка, похитила бизнесмените Киро Киров и Вене Сотиров.
Същата версия подкрепи и бившият директор на НСС Атанас Атанасов пред  PRO.BG.
Снощи лично главният секретар на МВР Калин Герогиев заяви, че основната версия на МВР е за една и съща група, която от известно време "тормози обществото".
„Почеркът е един и същ. Това означава, че става въпрос за една и съща група, която е мощна, защото разполага с информация, не заради нещо друго”, категоричен е и Атанасов, цитиран от БГНЕС.
Според него обаче не е изключено в случая да има и политически мотиви и този род престъпност вече се е превърнала в бизнес.
„Тези хора нямат никакъв респект от властта. В противен случай отдавна трябваше да е пресечена тази престъпност. Не може да разчиташ само на ПР-акции. Новата власт да си стегне обувките! За тези 3 месеца живееха в комфорт”, заяви още бившият шеф на контраразузнаването.
По думите му големият проблем на МВР е изтичането на информация.
„Тези хора явно разполагат с вътрешни източници, за да се предпазят от противодействията на полицията”, коментира той.

Вижте снимки на Румен Гунински-баща и отвлеченото момче