Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по bTV, цитиран от БГНЕС. Той потвърди, че има посегателство и заплаха срещу един от свидетелите, който ще свидетелства срещу Масларова по делото, повдигнато срещу нея за злоупотреби, но не пожела да обяви подробности.

За оказания натиск съобщи първи в неделя градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от EkipNews. По думите на Кокинов свидетелят дори бил физически малтретиран.

В понеделник сутрин Емилия Масларова е превела гаранцията си от 5000 лева по повдигнатото срещу нея обвинение за длъжностно присвояване, съобщи Дарик. Според нея и тази сума била висока, „ама айде".

В края на февруари, след като на бившия социален министър бяха повдигнати официални обвинения от прокуратурата, и беше определена мярка за неотклонение 50 000 лева. Още на другия ден Масларова заяви, че за нея това са са много пари, с които не разполага и че адвокатите й ще обжалват огромната сума за гаранция.

На 11 март магистратите намалиха паричната гаранция на Масларова от 50 000 лева на 5000 лева. Съдът намали десетократно и гаранциите на останалите обвиняеми заедно с нея - за бившия зам.-социален министър Димитър Димитров прокуратурата беше определила първоначално 30 000 лева, за ексглавния секретар на ведомството Иван Пенев - 20 000 лева, а за бизнесмените Михаил Методиев и Венцислав Драганов - гаранцията беше още по-висока-  по 100 000 лева.

Емилия Масларова е обвинена за присвояване на 11 млн. лева държавни пари за ремонта на социалния дом в Стара Загора, което е станало в съучастие с тях четиримата. Тя обаче твърди, че е напълно невинна и няма търпение делото да започне, за да излезе истината.