На 18 март в Районното управление на МВР в Троян е подаден сигнал за изчезването на 46-годишната Виолета Иванова. Жената е обявена за общодържавно издирване от 45-годишния й съпруг Валери Иванов.

Той разказал на полицаите, че жена му е напуснала дома им на 16 март и оттогава е в неизвестност. В хода на разследването обаче криминалистите установили, че съпругът лъже.

Вчера мъжът е подложен на полиграфско изследване в Института по психология на МВР, резултатите от което са показали, че всъщност той е убил съпругата си, след което е прикрил следите. След убийството съпругът разчленил тялото на Виолета в дърводелската си работилница и го заровил в гориста местност по пътя Ловеч-Плевен.

Пред съдия от Окръжния съд в Ловеч убиецът е направил пълни самопризнания. След предприети полицейски действия и в присъствието на патолог частите на тялото са открити. По случая е образувано досъдебно производство и криминалистите от Ловеч и Троян продължават работа.

Засега не са известни мотивите за убийството. Съпругът-убиец е родом от Тетевен, но заедно с Виолета живеели в общо жилище в Троян, предаде Дарик. Семейството има около 10-годишно момченце. Мъжът е дърводелец и разполага със собствена работилница в село Бели Осъм.