Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

До извършителкатая се е стигнало след няколко седмици наблюдения на криминалистите. Министърът благодари на плевенските полицаи за добре свършената работа. В хода на разследването на случая, за голяма изненада, се оказало, че жената, която на 15 март открадна 20 000 лева в банковия клон, е учителка по български език и литература.

Педагожката прибегнала до обира, защото имала неизплатени сметки, кредити и задължения. Тя се подготвила за него като закупила пластмасов пистолет.
Извършителката Поля Даскалова е преподавател с висше образование по български език и литература и английски език в средно общообразователно училище в Славяново и председател на местно читалище, казаха от кметството. Семейна е с две големи деца - момче и момиче, предаде БТА.

"Кризата променя профила на престъпниците, за което българската полиция в момента полага всички усилия да се подготви", коментира Цветанов.
В дома на задържаната учителка е предприето претърсване. Събрани са достатъчно веществени доказателства, укоито я уличават като извършител, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера жената е направила пълни самопризнания пред съдия. Повдигнато й е обвинение по чл. 199 от НК. За извършеното тежко криминално престъпление я заплашва лишаване от свобода от 6 до 15 години. Приведена е в следствения арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Процесуално-следствените действия ще продължат.

На 15 март 2010 година жена заплаши три касиерки в офиса на ПроКредит банк в Плевен и ги принуди да й дадат наличните пари. По описанието на очевидци тогава – жената била около 40-годишна, не била маскирана, но прикрила лицето си с шал и слънчеви очила. Обирът е бил записан от охранителните камери на обекта. Директорът на Областната дирекция на МВР – Плевен комисар Светозар Илиев обясни, че в офиса има паник бутон, но служителите не са успели да го натиснат. 


Вижте видео от изявлението на министър Цветанов