Джипът се движел по бул.”България ” в посока кв. Бояна. При десен завой навлязъл в насрещното платно, блъснал другия автомобил и се преобърнал на таван.  Загиналите и ранените са били във вана, който е с благоевградска регистрация

В 7.25 часа в "Пирогов" е приет шофьрът на джипа - Й.Й. на 42 г. Той е транспортиран с линейка на пожарната и е с множество наранявания на главата, гърдите, корема и фрактура на лявата подбедрица. От МВР уточниха, че лекарите се борят за живота му.

Бронираният мерцедес, Г-клас, е бил управляван от 42-годишния Йосиф Йосифов - Йоско от Сливен, който бе сред задържаните за убийството на Константин Димитров - Самоковеца, но впоследствие оправдан, уточниха от полицията. Той бе обвинен като поръчител на покушението в Амстердам през 2003 година, след като бяха засечени негови разговори с физическия убиец - холандски гражданин, но така и не бяха намерени доказателства.

По-рано беше съобщено, че катастрофата е предизвикана от друг известен персонаж от подземния свят - Йоско от Костинброд, който беше един от обвинените в отвличането на хърватина Иван Може в Сливница. На първа инстанция той получи присъда от две години, но Софийският апелативен съд го оправда.

Трафикът в района на инцидента - след околовръстното шосе, беше временно спряно и бе отклонявано по бул. "България" между ул. "Пушкин" и "Кумата".
Затруднено беше и движението на автобусите по линии 63 и 64 в кв. „Бояна” заради катастрофата, съобщиха от Центъра за градска мобилност пред „Фокус”. До обяд те бяха отклонени по "Кумата", след това се маршрутът им бе възстановен.

Живеещи в района на катастрофата разказаха пред Дир.бг, че от години правят подписки, тъй като светофарът не работи и много шофьори карат с висока скорост, въпреки пешеходната пътека пред местното училище. Всяка година там има подобна катастрофа с жертви, само в радиус от 20-30 м., където има завой, казват жителите на "Бояна".

Междувременно тази нощ при тежка катастрофа между лек автомобил и камион загина 31-годишен мъж, предаде БГНЕС. Инцидентът станал на подбалканската линия София - Бургас в района на гр. Мъглиж, малко след полунощ. Според водача на товарния камион, шофьорът на лекия автомобил се е врязал челно без никаква реакция. Колата е смачкана до неузнаваемост. Направеният полеви тест за алкохол на водача на камиона е отрицателен. Почти цяла нощ движението беше пренасочвано през с. Тулово и Мъглиж.

От началото на годината в страната са станали 797 катастрофи, загинали са 94, ранени са 983-ма души.

Последна актуализация в 12,15 ч.