Първата катастрофа е станала снощи около 19.40 ч. на кръстовището на карнобатските улици "Йордан Йовков" и "Места".

27-годишният А.Д. от Карнобат е шофирал лек автомобил "Мерцедес CLK", като по неустановени до моменти причини е блъснал младата жена, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Жената, която се оказала първа братовчедка на водача, е починала в линейката на път за болницата.

Водачът е тестван с дрегер, като е констатирано, че е шофирал с 2,88 промила алкохол в издишания въздух, както и без свидетелство за правоуправление, което му е било отнето на 9 юни т.г. за шофиране след употреба на алкохол.

Тялото на загиналата жена е откарано за аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ–Бургас.

Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

Два часа по-късно - около 21.30 ч., 23-годишен шофьор и 20-годишно момиче загинаха, а брат и сестра бяха ранени при катастрофа на пътя между град Лозница и село Синя вода.

Компанията пътувала в лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от младеж от село Ловско. Той обаче загубил контрол върху колата, която излязла от пътя и се ударила в дърво. Водачът е загинал на място, а 20-годишно момиче, пътувало на задната седалка, починало в болница.

Другите двама пътници в колата - 21-годишно момиче от село Сейдол и 24-годишният му брат, са тежко ранени и са настанени за лечение в разградската болница. Момичето е с фрактури на прешлен и ляв глезен, а брат й, който е пътувал на предната седалка, е с вътрешен кръвоизлив и опасност за живота.