Разследващите са събрали данни за хулиганство, но не и доказателства за отвличане, съобщиха от прокуратурата в Бургас, цитирани от Дарик радио.

Инцидентът стана в понеделник вечер, когато мъжът с прякор Петьо Лудия извади пистолет в автобуса и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания. Една от пътничките обаче - 26-годишната Ваня Янкова от Горно Езерово, успя да се обади на тел. 112 и на влизане в града спецчасти на бургаската полиция спряха автобуса и задържаха русенеца.

След изтичане на 24-часовото задържане Петров е бил освободен. Взета му е кръвна проба за алкохол и наличие на упойващи вещества.
По време на разследването е установено, че престъплението, за което той ще отговаря пред съда, не е тежко и не е необходимо задържането на русенеца.
Мъжът е регистриран за кражби и съден за шофиране в пияно състояние, но е реабилитиран.
В случай, че се съберат доказателства за други действия по време на инцидента, обвинението може да бъде променено, уточняват от прокуратурата.

Ако бъде осъден за хулиганство, Петър Петров може да получи до 5 години затвор. До седмица се очаква делото да влезе в съдебна зала.