Освен нея, за присвояването на 11 млн. лв. за ремонта на социалния дом в Стара Загора са обвинени бившият зам.-социален министър Димитър Димитров, ексглавният секретар на ведомството Иван Пенев, пълномощникът на министерството Росен Стефанов и бизнесмените Михаил Методиев и Венцислав Драганов, който е семеен приятел на Масларова.

От призованите днес общо осем свидетели по делото трима не се явиха, тъй като са нередовно призовани, предаде "Фокус". Пред състава на Софийски градски съд обаче свидетелят Камен Маринов заяви, че е бил заплашван от един от подсъдимите.
Маринов разказа, че от 2005 г. работи като директор на Регионалната дирекция на социалното министерство в Стара Загора. Ведомството се преместило през 2009 г. в новата сграда, която е предмет на делото. След това обаче станало наводнение в директорския кабинет, а от спукана тръба капело вода на масата. Маринов сигнализирал с докладна министерството за проблема, тъй като наводнението станало, въпреки че сградата била ремонтирана наскоро.

Няколко дни след това получил от мобилен номер телефонна заплаха от  Венцислав Драганов, който е собственик на фирмата, извършила ремонта, съобщи БТА. Той му казал да внимава с кого говори, за да не му се случи случка.
Маринов дори разбрал от близък до бизнесмена, че имало "едни момчета", които могат да му счупят краката, ако продължава да пише до София за сградата. Освен Драганов на трудовия инспектор се обадил и приятел на бизнесмена, който се държал далеч по-любезно и му предложил съдействие да оправи отношенията между двамата. Той обяснил на Маринов, че подсъдимият бизнесмен му е бесен, предаде "Медиапул".

Маринов и Драганов се познавали отпреди, виждали се и се чували. Свидетелят знаел, че подсъдимият е бизнесмен и притежава хотел. След като получил заплахата, Маринов подал жалба в прокуратурата. Оттам обаче му върнали постановление, че производството е прекратено поради липса на доказателства.

Досега двама свидетели са отказаха от показанията си, дадени по време на разследването. Единият от тях - Тодор Павлов, отрече да е носил пачки с пари на Масларова. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов и прокуратурата коментираха, че вероятно той е бил притискан да оттегли показанията си.