Протестиращи в столицата блокираха движението на площад Независимост, предаде Агенция „Фокус”. Събралите тупаха на барабани, свиреха на свирки и развяваха знамена.

Един от протестиращите държеше глава на кон от стиропор, по чиято шия имаше кръв. Сред издигнатите лозунги бяха: „Писна ми от рубладжии и поцелуйковци! Оставка” и „Партиите забранени, не работят в интерес на народа”. Част от протестиращите и пак носеха жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”.

Преди да се отправи към площад „Народно събрание“, шествието премина през централите на партиите БСП и ДПС. Там скандираха „Червени боклуци” и „Който не скача и не пее е червен”.

Пред сградата на БСП имаше разположен полицейски кордон, който следеше за реда. Чуваха се освирквания и тупан на барабани. Протестиращите развяват български знамена. Събралите се там бяха около 250 души.

След това протестното шествие се насочи и към централата на партия ДПС, където също се чуваха освирквания и скандирания „Мафия”. Движението по бул. "Александър Стамболийски" беше блокирано.

След като протестиращите преминаха покрай партийните централи на БСП и ДПС, те се върнаха пред сградата на Министерски съвет, а след това се отправиха към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани силно освиркваха парламента и скандираха „Мафия” и „Оставка”.

Пред сградата на Народното събрание, протестиращите слушаха песни, които се излъчваха на видео стена, разположена до паметника на Цар Освободител. В района имаше полицейско присъствие.