Инцидентът е станал на така наречения Петревенски завой, съобщи пред „Фокус” говорителят на полицията в Ловеч Габриела Тодорова. Все още причините за катастрофата не са ясни. Информацията за инцидента е постъпила около 10.20 часа от тел. 112.

В едната от колите е имало 4 души, а в другата 5, уточниха от Националния медицински координационен център.
Един от ранените е друг мъж на 57 години. Той е с контузия на главата, на гръдния кош, с комоцио и счупено шесто ребро в ляво. Намира се в хирургично отделение на болницата в Луковит. В същото лечебно заведение са и 29-годишен мъж с комоцио и шофьорът на едната кола, на 30 години, който не е пострадал, но е в стрес.
Към плевенската университетска болница са транспортирани две жени. Едната е на 28 години - със счупени бедрена кост и 4 ребра и е в шок. Другата, 52-годишна, е със счупване на лявото бедро, комоцио и също в шок.
Двама от пострадалите са били затиснати в колите преди да бъдат извадени. Линейки на Луковит и Ловеч са извозили пострадалите.

Часове по-късно на пътя София-Варна в село Български извор са били ранени трима души след удар между два автомобила – „Ауди” и „Фолксваген”. Сред пострадалите е 11-годишно момче, което е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. В болницата в Тетевен са откарани двама мъже на 46 и на 28 години. Единият е в кома. Причината за катастрофата е несъобразената скорост и неправилно изпреварване. Движението в районна беше затруднено, образувала се беше и колона от автомобили.

Междувременно 29-годишна жена е загинала при катастрофа край с. Ивански, Шуменско. До пътя  е забелязан катастрофирал лек автомобил “Фолксваген”, с шуменска регистрация. Автомобилът се е движил в посока Шумен, излязъл в дясно от пътното платно и се ударил в дърво. На място е загинала 29-годишната В. Х. от Шумен, която е управлявала автомобила.

По обяд днес пък лек автомобил "Роувър" блъсна и уби на място жена на булевард "Цариградско шосе" в София, в близост до хотел "Плиска" в посока квартал "Младост". Пристигналият на място екип на "Бърза помощ" установи смъртта на жертвата, предаде "Булфото". Малко по-късно, на кръговото движение на 4-ти километър, полицаите задържаха двама младежи, които са пътували в "Роувър"-а. По информация на Нова телевизия шофьорът е 23-годишен и е бил с 0,7 промила алкохол. Пред камерата той заяви, че сам е извикал полицията, но напуснал мястото, защото не можел да гледа трупа.
Загиналата жена е тръгнала да пресича натоварения булевард директно през пътната лента, без да използва подлез за пешеходци. Засега няма информация от полицията за самоличността й, освен че е била на 55 г. Според очевидци е била клошарка в нетрезво състояние.

По информация на МВР от началото на годината до 26 юни при 2838 тежки катастрофи са загинали 326 души, а 3478 са били ранени.