Около 6.00 ч. мъж загина, а друг бе тежко ранен при катастрофа на главен път Е-79. При навлизане в Кресненското дефиле водачът на лек автомобил "Мерцедес" с разградска регистрация е загубил управление над колата, която се е ударила в крайпътен билборд.

Спътникът на 55-годишния шофьор е откаран в критично състояние в МБАЛ-Благоевград, където въпреки усилията на лекарите е починал.
Водачът на мерцедеса е с тежки наранявания в гърдите, но е контактен. Няма опасност за живота му. Предполага се, че е заспал зад волана, предаде "Фокус".

Час по-късно при катастрофа край благоевградското село Горно Спанчево загина 28-годишен мъж, а други трима са с опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Един е с по-леки наранявания.

В автомобил "Рено Меган", управляван от 37-годишен мъж, са пътували петима. Колата е паднала в крайпътно дере. Загиналият пътник е от село Господинци. Водачът и двама пътници, на 42 години и 39 години от село Буково, са с опасност за живота, а 35-годишен мъж от същото село е с леки наранявания и уплаха.

При катастрофи, станали по едно и също време - около 8.30 ч. край София и град Сеново, загинаха полски моторист и шофьор на микробус.

Група от 20 полски мотористи се е движила по пътя Сливница-Драгоман към ГКПП "Калотина", когато предприемат рискова маневра "изпреварване", като навлизат в лентата за насрещно движение. Първият от мотористите се удря челно в лек автомобил, изхвърча от пътя и загива на място.
Други двама са се ударили в автовоз и са с тежки наранявания. Те са транспортирани в столична болница.

Пътно-транспортното произшествие на пътя Разград-Сеново е станало на около 1,5 км от град Сеново, съобщиха от добричката полиция. Камион "Мерцедес" и бус "Рено" са се сблъскали на завой, при което е загинал водачът на микробуса.

Катастрофа на пътя Велико Търново-Варна при разклона за село Джулюница пък взе петата жертва за деня. Сигнал за произшествието е получен в МВР в 13,06 ч. Ударили са се два леки автомобила – БМВ и " Дайхацу" - и двата с великотърновска регистрация.

На място е загинал пътник в дайхацуто. Пострадали са още трима мъже от същия автомобил, както и пътник от БМВ-то. Всички са откарани с различни травми във великотърновската болница.