Той е български гражданин и е регистриран в полицията за нанасяне на телесна повреда.  

Софийска градска прокуратура е започнала разследване срещу мъжа, който се казва Марчо Жеков, уточниха от пресцентъра на държавното обвинение. Той е обвинен в две престъпления - умишлено увреждане на чуждо имущество и хулиганство. 

Тъмносиният лек автомобил катастрофира в дипломатическата сграда малко след 13.30 часа. Минути след това пристигнаха няколко полицейски коли.

От СДВР казаха, че става въпрос за "самокатастрофирал шофьор", който по първоначални данни най-вероятно е загубил контрол над колата. Двете врати на входа на сградата са изкъртени.

БНР обаче цитира очевидци на ареста, според които шофьорът е казал, че иска да отмъсти за брат си, убит в Турция преди време. Свидетели разказаха още, че колата е излязла от една от преките на бул. "Васил Левски", навлязла е в насрещното движение и с рязка маневра се е забила във входа на посолството.

Веднага след удара полицай извадил пистолета си, отишъл при колата и извел шофьора. Мъжът не бил пострадал, отведен е от полицейски патрул с белезници. 

Служители на ДОТИ са извършили проверка на автомобила за взривни вещества, каквито не са били открити.