Инцидентът е станал около 0.40 часа до ресторант „Чайка”.

21-годишният шофьор на лек автомобил „Хонда” изгубва контрол върху колата и тя се удря в подпорна стена и електрически стълб. Тежко ранени са водачът и неговите спътници - 21-годишен младеж и 18-годишно момиче. И тримата са от Враца.

Колата е била напълно смачкана от удара. Случайно преминаващ таксиметров шофьор пръв се е опитал да помогне на ранените. Те обаче са били заклещени в смачканите ламарини и се е наложило пожарникарите да режат колата, за да извадят пострадалите.

Три линейки на спешния център са транспортирали младежите във врачанската болница, съобщи местният сайт "Трибали". Двете момчета са настанени в реанимация и в отделението по хирургия с черепно-мозъчни травми и фрактури на крайниците, а момичето е транспортирано за лечение в София.

Полицията все още разследва причините за тежката катастрофа, но по първоначални данни става въпрос за несъобразена скорост.

15 тежки катастрофи са станали през денонощието в страната, при които са ранени 20 души, съобщиха от пресцентъра на МВР. За живота на трима от пострадалите има опасност.
В София са регистрирани четири тежки и 106 леки пътни произшествия, ранени са петима души.

В петък млад мъж загина, а двамата му спътници бяха тежко ранени, след като БМВ-то им се заби в електрически стълб на столичен булевард.