Това става ясно от съобщение на Агенцията по трансплантации по повод скръбната вест.

"Д-р Стефан Геренов е бързал за дежурство. Бързал, за да спасява живот като анестезиолог-реаниматор", съобщават от агенцията.

"Д-р Стефан Геренов е и ще остане не само спасител на болните, но и спасител за много чакащи за трансплантация, защото част от работата му беше като координатор по донорство. Да разговаря с близките на пациенти в мозъчна смърт, да ги убеждава в силата на решението им... ", отбелязват още колегите му от агенцията.

52-годишният д-р Стефан Геренов загина при катастрофа на пътя Приморско – Бургас около 11.15 часа в понеделник между пътен възел Созопол - Приморско и кръстовището за вилно селище “Куку баир”.

Д-р Геренов, управляващ лекия си автомобил “Ягуар” S Type", навлиза внезапно в лентата за насрещно движение и се блъска челно в товарен автомобил “Мерцедес” 2644, с прикачено ремарке с натоварен на него челен товарач. След удара колата излиза извън пътното платно, преминава през мантинелата, предпазния парапет и пада в отводнителен канал с дълбочина 5 метра.

61-годишният шофьор на товарния камион е настанен за лечение в МБАЛ-Бургас с контузни рани по главата, без опасност за живота. С него е пътувал и 35-годишен мъж от Бургас, който е прегледан в болницата и след това изписан за домашно лечение.
Товарният камион е собственост на фирма “Евробилд” ООД.