Той допълни, че е привърженик на възможно най-крайните мерки, които ще дисциплинират процеса, предаде "Фокус".

Ивайло Московски смята, че в обучението на кандидат-шофьорите вероятно трябва да се върнат и полигоните. Министърът е изразявал това мнение още по време на първия кабинет "Борисов" през 2011 г.

Специално пригодените терени за практическата подготовка на шофьори бяха изцяло премахнати през 1997 г. Мотивът беше, че водачите биха се научили много по-добре да управляват автомобила в реалната пътна обстановка.

Транспортният министър посочи, че вече е възложил на "Автомобилна администрация" съвместно с парламентарната Транспортна комисия да обсъдят възможните законодателни промени.

Вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че до дни по пътищата ще заработят 148 камери. Глобите от тях се налагат с електронен фиш.

В понеделник пък премиерът Бойко Борисов призова да се обяви война на джигитите на пътя и за по-голяма строгост към нарушителите. Не може да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти, каза той.

Борисов е на мнение да се предложи законодателна инициатива заснетите с телефон провинения по пътищата да бъдат признавани като доказателство в съда.

Изявлението на министър-председателя бе заради катастрофата в неделя в дупнишкото село Яхиново. Там лек автомобил "Фолксваген Голф" се удари в стълб, след което помете трима пешеходци. На място загинаха 15-годишният Илиян Гущеров, 16-годишният Ивайло Йотов, 19-годишният Емил Скоклев, 20-годишният Мариян Джамбазов и 40-годишната Елза Георгиева.
Все още е критично състоянието на 16-годишния Милчо Паликарски, за чийто живот се борят в „Пирогов”.