Жестокото убийство е извършено в нощта на 29 срещу 30 декември, като информацията бе потвърдена от МВР, но до момента от ведомството не са разпространили официално съобщение.

По първоначални данни в дома на 57-годишния Кирил Костадинов, известен като Киро Чейнджа, в град Левски нахлуват трима мъже.

"Разбиват две врати. Налагат Киро с кол в главата, жена му... Обират му всичките ценности и пари. Брутална работа в навечерието на Нова година... Всички граждани сме възмутени", разказа приятел на Костадинов, цитиран от "Плевен Утре".

От дома на бизнесмена са откраднати над 100 000 лева, а нападателите успели да избягат.

Кирил Костадинов и съпругата му са транспортирани по спешност първо в местната болница. По думите на дежурния лекар бизнесменът е бил в кома, в потресаващ вид, а побоят – изключително жесток.

След това семейството бързо е било откарано в Университетската болница в Плевен, но въпреки усилията на лекарите там няколко часа по-късно 57-годишният Кирил е починал без да излезе от комата. Съпругата му обяснила, че помни всичко и ще свидетелства. Жената е с тежки травми и в критично състояние.

Жителите на Лески са настръхнали. Казват, че се страхуват да живеят в града. Енорийският свещеник Християн Стефанов дори публикува възмутително писмо на стената си във Фейсбук.

Има беззаконие и ние го позволяваме с нашето небрежно поведение и безхаберие. Убеден съм, че полицията този път ще подходи сериозно към този случай. Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо – с наказание за такова брутално убийство”, коментира пред Нова телевизия отец Християн.