При разпита Виктор Карамарков признал, че е отнел живота на четирите самотни старици от крайни квартали и че за своята дейност бил вдъхновявян от Разколников - героя от книгата  „Престъпление и наказание” на Фьодор Достоевски, предаде БНТ.
За малко повече от една календарна година Македония вече има втори сериен убиец на възрастни и самотни жени. След Владо Таневски от Кичево, който бе задържан миналото лято за смъртта на три жени, сега на преден план излиза Виктор Карамарков от столицата Скопие. Самият той заявил при разпита, че не знае колко точно са неговите жертви.
Установено е, че убиецът е правил и три неуспешни опита, при които само случайността е спасила живота на нападнатите.
Карамарков убивал със завита във вестник секира, а жертвите избирал, като звънял на вратата им с молба да помогнат с пари за болната му майка. Изборът му падал върху самотни възрастни жени, за които предварително разучавал, че са незащитени. Жертвите му са били на възраст между 69 и 83 г.
Полицията съобщи, че Карамарков е наркоман, живее с психически болната си майка и не познава баща си. В ареста Карамарков се намира под постоянно полицейско наблюдение, вероятно поради страха от повторение на случая с Владо Таневски, чиято смърт в кофа с вода в затвора остава и до днес пълна със загадки.