В 5.20 часа в събота сутринта Димитър Балабанов бил приет в Центъра за спешна помощ със съмнения за употреба на психостимуланти, предаде Дарик радио.

Впоследствие бил настанен в Първо вътрешно отделение на МБАЛ - Добрич. Майката настояла да остане в стаята му като придружител. Бащата излязъл с лекуващия лекар, но изведнъж чули викове и се върнали. Намерили майката да лежи на земята, удряна от сина.

Бащата й се притекъл на помощ, докато лекарят отишъл да извика охраната. Връщайки се обаче, те заварили и двамата родители на земята, а младежът да нанася удар с крак в главата на баща си.

52-годишният мъж починал, а жената, която е на 47 години, е приета в болницата с хематом на мозъка, в много тежко състояние и с опасност за живота.

Синът първоначално е задържан за 24 часа в Първо районно управление „Полиция" Добрич. След това прокуратурата е удължила ареста му. Повдигнати са му две обвинения - за причинена смърт по непредпазливост в резултат на умишлено нанесена тежка телесна повреда на бащата, за което може да получи присъда до 12 години затвор, както и за умишлено нанесена средна телесна повреда на майката.

Засега не е ясно какви са били подбудите му, за да посегне на родителите си. Предстои да се направи съдебно-психологична и психиатрична експертиза, за да се прецени дали е бил адекватен по време на престъплението. 

Пред съда днес Димитър заяви, че баща му го е тъпчел с наркотици, предаде dobrich.topnovini.bg.

Младежът беше докаран под охрана и с белезници, защото буйствал. Съдът прецени, че той може да извърши друго престъпление, ако е на свобода и му наложи постоянна мярка за задържане под стража.

Семейството е от Генерал Тошево, където той учел в местната гимназия. Има данни, че не за пръв път младежът злоупотребява с наркотици, лежал е в психодиспансер. Този път е бил приет със съмнение за интоксикация.