Роденото на 3 февруари момиченце е с опасност за живота, съобщиха от полицията в Разград.
Сигнал те са получили от служители на МБАЛ-Русе вчера, а детето е прието при тях в в понеделник. По врата му имало следи от душене.

При разследване станало ясно, че майката от село Тетово се опитала да го удуши, докато с бебето били в АГ-отделението на МБАЛ-Кубрат, където родила.

Началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев съобщи, че продължава борбата за живота на новороденото момиченце, предаде БТА.
По думите му състоянието на детето е още тежко. То е на системи. Предстоят да се направят изследвания как функционират мозъкът, белият дроб и останалите органи.

Майката е задържана за 24 часа в РУП-Кубрат. Момиченцето било четвърто дете за младата Фикрие Х., която не е семейна, предаде Дарик радио.
Останалите три деца са в домове.
По случая се води досъдебно производство за тежка телесна повреда.

Миналата година Пловдивската прокуратура повдигна обвинение на 32-годишната Юлияна Илинова от Сопот за умишлено убийство на новороденото й бебе.
Четиридневното момченце бе открито мъртво на 18 юни в болничната стая на майка си в пловдивската клиника "Торакс". При аутопсията бе установено, че детето е било насилствено задушено.
При разпитите жената, която има още две деца - момичета на 11 и 2 години, признала, че е забременяла от друг мъж. Тя крила бременността си, защото живее в малък град и се е страхувала от реакциите. Майката не е страдала от следродилна депресия.