Това съобщи БТА, като се позова на свои източници от Съдебната палата.

На 22 април Димитър Желязков-Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода по дело за пране на пари. Присъдата влезе в сила веднага, тъй като бе постановена след споразумение между прокуратурата, Бургаския окръжен съд и защитниците на обвинените.

Желязков има и друга присъда - от 4 години и 6 месеца, лишаване от свобода за организиране на престъпна група. Тази присъда той получи в началото на 2008-ма година - също след споразумение с прокуратурата.
От Митьо Очите и майка му в полза на държавата съдът постанови отнемане на жилища, вила, магазин и търговски помещения в Несебър и Сунгурларе, а както и банкова касета със златни монети на стойност над 49 хиляди лева.

В края на май несебърският силов бос бе пуснат от затвора за операция, а вместо това бе забелязан да тренира в хотелски фитнес, охраняван от частни бодигардове.
Това бе вторият подобен скандал с Митьо Очите, след като през ноември 2008 година полицейски шеф го засече да се весели в дискотека, след като бил пуснат от затвора за уикенда.

Делото пред Върховния касационен съд е насрочено за 1 октомври. То е по искане за отмяна на одобреното споразумение.
Това наказание е "явно несправедливо" и не съответства на изключително високата обществена опасност на конкретно извършеното деяние и деец", пише в искането за възобновяване на наказателното дело. Прокуратурата иска да се приложи възможността, според която съдът може да увеличи определеното общо най-тежко наказание най-много с една втора.