Бандата е следена в продължение на няколко месеца по сигнали, че със сила и заплахи местни хора са принуждаване да заплащат за охрана. Освен това, има данни, че членовете й са заплашвали жертви и свидетели на престъпления, извършвани от тях.
Вчера, при старта на операция "Мутрите-2", са арестувани трима души – на 31, 33 и 38 години.

Днес акцията е продължила и са задържани полицаят П.З., на 39 г., и 20-годишен младеж, който изпълнявал ролята на шофьор на групата. Все още се уточнява каква точно е била ролята на служителя на МВР в престъпнаха схема. Продължават претърсванията в жилищата на заловените и в обекти, ползвани от тях. На този етап оттам са иззети голямо количество бойни патрони и пари.

На 18 май в Ямбол беше проведена операция "Мутрите". Тогава също бяха задържани група рекетьори. Разпитван бе и селски кмет, заподозрян за купуване на гласове, който бил свързан с бандата.

Междувременно днес Бургаският окръжен съд остави в ареста трима от общо четиримата мъже, заловени при акция "Регистраторите". Двама от тях -  Галин Сирачев и Димитър Янгьозов, са служители на КАТ. Групата регистрирала крадени луксозни автомобили.


Вижте снимки от зрелищната акция


Вижте видео от операцията, предоставено от пресцентъра на МВР