Въоръженият грабеж на банковия клон на "Уникредит" в центъра на Айтос бе извършен вчера около 12.24 ч. Двама въоръжени мъже, облечени с кожени дрехи и с каски, нахлули в салона. Стреляли веднъж във въздуха, след което са откраднали пари и избягали с мотор.

"Служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва. В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите”, коментира още Левон Хампарцумян. Той допълни, че се прави ревизия, за да стане ясна точната сума, която е открадната, но става въпрос за няколко десетки хиляди лева.

От Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха, че в хода на разследването предстои да се установи и какво оръжие е използвано при извършването на обира. Образувано е досъдебно производство за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Според очевидци грабителите са били въоръжени с автоматично оръжие. Куршумът е намерен в тавана, пише "24 часа".

Засилено полицейско присъствие има в цялата Бургаска област, съобщи Нова телевизия. От полицията коментираха, че има екипи и в съседните области. Приоритетно се спират мотори

По данни на разследването обирджиите не са пипали каси, нито трезора на банковия клон, а са вземали само парите, които са били по гишетата на служителките. Жените са в шок.

Нормално е гражданите да са обезпокоени. Айтос е спокоен град, един от градовете с най-ниска престъпност”, каза кметът на града Васил Едрев, който допълни, че още вчера са взети мерки за осигуряване спокойствието на гражданите.

Според очевидци от съседните кафенета, след като се е чул изстрелът в банковия клон, никой не е реагирал. Хората наоколо не са успели да видят извършителите, тъй като престъплението е станало в рамките на 2-3 минути.

Разследващите обаче разполагат с регистрационния номер на мотора, с който се избягали обирджиите. Той е със софийска регистрация. Точно той се виждал от записите на охранителните камери.

Вчера от "Уникредит Булбанк" разпространиха официално съобщение до медиите, в което съобщават, че няма физически пострадали клиенти или служители на банката. Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението. В клона тече ревизия, за да се разбере точната сума, с която двамата нападатели са избягали.

Днес банковият клон работи нормално.