Амфетаминът е открит в тайник, обособен под кучешка колиба в село Дяково. Задържани са 33-годишен мъж от Дупница и 31-годишен столичанин. Дрогата е била разпределена в 56 пакета.

По думите на комисар Джоглев, групата, занимавала се с разпространението на наркотика, била наблюдавана от два месеца. Арестите са извършени след сделка за 300 грама амфетамин, чийто купувач бил софиянецът. Той се опитал да се укрие, но след кратко преследване бил задържан.

При последващо претърсване на имот на 33-годишния дилър в село Дяково, е намерен тайник под колибата на домашното му куче. Там имало 10,6 кг амфетамин, като по цени на дребно наркотикът възлиза на над 100 000 лева. При претърсването са открити везни, пистолет „Макаров”, който е с изтрити серийни номера.

Наблюдаващият прокурор е внесъл искане за налагане на мярка „задържане под стража” за 72 часа, като ще търси и мярка за постоянно задържане. Двамата мъже са криминално проявени за притежание и разпространение на наркотични вещества, а столичанинът и за унищожаване и повреждане.

Миналата година при претърсване в Дупница е открито минимално количество наркотик в дома на 33-годишния мъж, който е женен и работещ.