Пропадането е било установено рано тази сутрин. Мостът над река Луда Яна се намира на главния път на около 5 км от Пазарджик в посока Пловдив.

Заради инцидента се бе образувала около 3-километрова опашка от автомобили.

Специалисти от Областно пътно управление - Пазарджик, ОУПБЗН-Пазарджик и сектор "Пътна полиция" извършиха щателен оглед на съоръжението.

Предстои да бъде направен оглед на моста и от специализирана комисия от Агенция „Пътна инфраструктура". Това са специалисти по отношение на пътно строителство, мостове и виадукти. Очакваме ги да пристигнат от София за втори, допълнителен оглед, който е изцяло в тяхната компетенция", обясни говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от Дарик радио.

По думите му дотогава, тъй като мостът не е безопасен, на шофьорите се препоръчва обходен маршрут или през село Огняново или през магистрала „Тракия" в посока за Пловдив.

На мястото са разположени екипи на полицията, които дават указания на водачите.

Пропадналата носеща колона е същата, на която беше правен ремонт през пролетта на 2008 г. Тогава причината беше отново напукване и слягане и се наложи изграждане на нов фундамент, съобщи пазарджишкият в. "Виделина".

Според специалисти вариантите сега са или ново укрепване на колоната или повдигане на моста за което вече имало изготвен проект.

Финансирането на ремонтните дейности трябва да се извърши от Агенция „Пътна инфраструктура”, тъй като пътят Пазарджик – Пловдив е част от републиканската пътна мрежа.