Така Нанов е бил известен в Шумен и Варна, където е работил преди да дойде в Перник.
За новия директор на Областната дирекция на МВР в Перник се говори, че ходел и проверявал полицаите посред нощ. Минавал на червено, за да провери дали ще го настигнат за проверка. Говори се, че за него няма делник и празник. Неведнъж са се чували оплаквания, че непрекъснато иска да му докладват всичко, което се случва на територията на областта. По всяко време. Дори и през нощта.
Винаги Нанов следял изкъсо организацията на патрулните екипи, осигуряващи безопасността на различни мероприятия - от регионално рали или концерт, до посещение на президента. Съвсем както по американските филми новият комисар в Перник е бил на всяко местопрестъпление.
Диян Нанов е запален левскар. Мачовете на сините шампиони следи обикновено "на живо". Скоро е станал дядо - има шестмесечно внуче. В малкото свободно време, което му остава, Нанов обичал да препрочита "Време разделно". Запален е по хард рока и екстремните изживявания. Винаги е казвал, че прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
Диян Нанов е роден през декември 1960 г. в село Голямо Ново, Търговищко, женен е, с две деца. Професионалният му път е започнал от военното контраразузнаване, преминал е през НСБОП,  директор на ОД на МВР-Шумен, началник отдел “Вътрешна сигурност” към Главна дирекция “Полиция”, а от март 2008 г. заема длъжността зам.-директор на ОДМВР-Варна.