Вече четвърти ден служителите на МВР работят интензивно с всички способи на оперативната дейност по издирването на Петко Сертов, заяви министърът.

Веселин Вучков обеща утре, 10 декември, сутринта МВР да огласи повече информация по случая, като уточни, че до този момент никой не е подавал сигнал да е виждал някъде Сертов.

58-годишният бивш председател на ДАНС е обявен за национално издирване от събота, 6 декември на обяд, след като предната вечер (на 5 декември) оставил мобилните си телефони вкъщи и излязъл.
Оттогава следите на Сертов се губят. Съпругата му сигнализирала в полицията, а за последно той е видян в автомобил "Фолксваген Голф" да шофира от ул. "Княз Борис I" към бул. "България".

Категорично заявявам, че няма данни за упражнено насилствено действие върху Сертов, въпреки че в медиите се изнася подобна информация, каза още Вучков, цитиран от "Фокус".

Вътрешният министър и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират изнесените в медии данни, че в петък следобед Петко Сертов е изтеглил пари от банков клон, предаде БТА. По неофициална информация бившият шеф на ДАНС е изтеглил 8000 лева.

По думите на главния секретар, Петко Сертов няма лично и служебно оръжие.

"В МВР няма данни върху него да е оказвано насилие, нито да се е регистрирал в хотел", каза още Светлозар Лазаров.

Той се обърна към обществото с молба, ако някой някъде има някаква информация и данни по случая, да ги предостави на полицията.

По неофициална информация четири са основните версии за мистериозното изчезване на Петко Сертов - отвличане, нещастен случай, самоубийство или планувано пътуване без семейството да знае.