Заради инцидента, който е станал снощи, директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов е разпоредил спешна дисциплинарна проверка, съобщиха bTV и местният в. "Струма".

Около 19 ч. вчера на кръстовището на ул. „Цар Борис Трети“ и „Васил Априлов“ в Благоевград, автомобилът на 22-годишния Станислав Плевнелиев е спрян от полицейски патрул за проверка с още две коли.

Полицаите казали на младежа, че е минал на червен светофар и след като той отказал да подпише акта и оспорил твърденията им, го задържали и отвели в Първо РПУ.

Там Станислав Плевнелиев твърди, че бил бит от служителите на реда, като главата му е удряна в бюро. Младежът си е извадил медицински документи, които удостоверяват множество синини по ръката и лицето.

22-годишният Станислав е с 80 процента инвалидност заради тежък диабет и в момента е в шок.

Баща му Румен Плевнелиев поиска извинение от полицията, за да не заведе дело за полицейски произвол.

Административно говорим, за пътно нарушение, това не дава право да се употребява насилие, особено върху човек, който е инвалидизиран, това че външно им изглеждал добре. Полицаите нямат право да бият децата ни. Аз от тях искам извинение!”, категоричен беше братът на държавния глава. 

Според благоевградската полиция, Станислав Плевнелиев е оказал съпротива при проверка на пътни полицаи, което наложило довеждането му в районното управление. Дали е бит ще установява полицейската дисциплинарна проверка.