Двама са задържани - на 27 и 28 години, те са сочени като основни организатори на производството на дрогата.

Операцията е реализирана под ръководството и наблюдението на прокуратурата и след разследване на сигнал, че от няколко месеца в частен имот в един от сливенските квартали се произвеждат наркотични вещества.

И двамата задържани са криминално проявени, като по-възрастният е осъждан многократно за производство и разпространение на наркотици.
28-годишният мъж ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа, след което ще бъде внесено искане за неговото постоянно задържане под стража.

При обиск са намерени и иззети около 40 грама бледокафяво вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Открита е и подвижна лаборатория за синтетични наркотични вещества - колби, термометри, тави за изпарение, фунии, съдове, приспособления за отцеждане, прекурсори и химични вещества, необходими за производството.

Установено е, че "пикото" е произвеждано за „нуждите“ на местния пазар. При полицейската операция са задържани и четирима купувачи на дрогата, които ще бъдат призовани в предстоящия процес в качеството на свидетели.

Директорът на областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски каза, че миналата година в Сливен са осъществени четири такива операции, предаде БНР. За тази година това е втората.