Снощи около 21 ч. Петър Георгиев отишъл в дома на сина си в сливенския кв. “Сините камъни“, където по това време била съпругата му Ирина. Между двамата възникнал конфликт, при който съпругът извадил носения в себе си нож и нанесъл няколко удара в областта на врата на жена си, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

57-годишната жена е транспортирана до МБАЛ-Сливен с опасност за живота и е била оперирана по спешност. От лечебното заведение съобщиха, че тя вече е контактна и състоянието й е значително подобрено.

Съпругът й е задържан и му е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство.

По време на разследването е установено, че през юни Ирина Георгиева е сигнализирала полицията за отправени й заплахи от съпруга й. Петър Георгиев е бил предупреден писмено да се въздържа от противоправно поведение и да не се саморазправя, допълват от прокуратурата.

Днес, по искане на държавното обвинение, Окръжният съд в Сливен е наложил на Петър Георгиев постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

В края на април т.г. 42-годишен мъж от Любимец простреля с ловна пушка  съпругата си и сестра й. При разследването бе установено, че стрелецът и съпругата му са в процес на развод.

През 2014 г. 36-годишният военен полицай Валери Калчев от Враца застреля съпругата си Клавдия, а след няколко часа сам захапа дулото на пистолета и се простреля. Ревност бе причината за драмата.
След три седмици в столична болница, Калчев издъхна, а двете му малки деца останаха пълни сираци.