Заловен е един от извършителите - 26-годишният Л.К. от София, регистриран за кражби. Съучастниците му се издирват, предаде "Фокус".

Според събраната информация до момента, групата счупила прозореца на помещението, където се е намирал металният шкаф с парите, след това разрязали касата и избягали с плячката си. По случая образувано досъдебно производство. На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

Обирът на "Фантастико" бе извършен на 14 декември в 00.40 минути през нощта в магазина на хранителната верига в "Студентски град". Тогава бяха откраднати близо 2 млн. лв. - съботно-неделен оборот на 25 магазина от веригата. Охранителната фирма, наета от веригата "Фантастико",  бе разбрала за обира едва час, след като е бил извършен.

Двама са задържани и за въоръжения грабеж на офис в търговски комплекс, извършен също миналия декември. Тогава нападателите с маски влязоха в офиса на втория етаж, заплашили служителката с пистолет, завързали я, запушили й устата и отмъкнали 62 000 лева.

В хода на разследването криминалистите разкрили грабителите - 40-годишния Р.Р. с прякор “Човката”, и 28-годишния Д.Р., и двамата известни на полицията за множество кражби. След проведена специализирана полицейска акция, двамата са задържани в жилищата им. На задържаните е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.