Катрин Маркова, която е вдовица на убития бизнесмен Иво Марков, стигнала до групата на Прокопи Културиста и Йожи със собствено разследване, съобщи bTV. Двамата бяха задържани при разкриването на бандата и в момента са в ареста.

Синът й Джорджо Марков е бил на 14 години, когато на 11 януари 2008 г. е отвлечен пред дома им в столичния кв. "Хиподрума".
"На 13 беше като почина баща му, на 14, като го отвлякоха”, разказва майката.

Когато бащата на Джорджо - Иво Марков е разстрелян, пресата пише, че семейството наследява милиони от пране на наркопари. Катрин Маркова още тогава очаква, че детето ще бъде отвлечено.

"Наистина, тия 16 милиона, хотели с басейни и казина в Латинска Америка, верига ресторанти в Европа и златарски бизнес. И аз чета, и аз не знам, че е за мен написано. Ще кажат - тази е баровка", разказва жената.

Случаят "Джорджо" е второто отвличане на "Наглите". Случва се по стандартния начин. Искани са 2 млн. евро.

"Много пъти ме заплашваха - "ти майтап ли си правиш с нас? Какво искаш - да те стимулираме с отрязан пръст или ухо", спомня си майката.

След 12 дни в плен Джорджо е върнат, след като за свободата му са платени 200 000 евро.

"Тези 24 часа бяха най-тежките – когато дал си парите, а и детето го няма. Аз през цялото време го гледам и го виждам на една мантинела с вързани очи. Той вече си беше посвалил тиксото. Беше най-щастливото нещо в живота ми. Даже накрая, когато си получих детето, им написах – им благодарих, че го върнаха", спомня си Катрин.

Още докато Джорджо е в плен, майката подава неофициално няколко имена в ГДБОП. Сред тях са Прокопи и Йожко.
"Това им казах -  Релето, Сапата – това са няколко човека, които могат да крадат тези коли. Значи, почнете от тях. И Иван Дебелия", разказва тя.
А друг от групата е съсед на Маркова.

"Църо (Цветлозар Славчев, който също е в ареста след операция "Наглите-2" - бел.ред.) е човек, с когото и по време на отвличането сме се чували. Не аз на него, през мои приятели той звъни. И започва – "ела да се видим тук по работа нещо,
глупости си измисля, поводи, за да види как текат нещата. Виждах го после Йожко в едно кафе, започна да се върти, аз бях с една приятелка и той дойде. Жално ме гледаше, разпитваше ме какво става. Аз му се оплаках и той се възмущаваше страшно много. Съчувстваха ми много. Прокопи го виждах, купуваше панталончета за по 2-3 хиляди лева и обясняваше на собственичката, че е фитнес инструктор", разказва още майката на отвлеченото момче.

Антимафиотите, с които майката разговаря, обаче по-късно са отстранени от службата, а "Наглите" извършват още над 15 отвличания, докато бъдат задържани.