По-рано днес министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че е морално той да се извини и да се оттегли заради думите си, че не трябва да се шуми около случая с шведа, ритнал камериерка, за да не загубим скандинавските туристи. Според Рагин клиентите винаги трябвало да бъдат посрещани с усмивка, не защитавал побойника, а искал да се спре антишведската кампания.

Днес той заяви пред OFFnews, че се чувства "оклеветен и невинен", тъй като медиите сглобили манипулативни информации от отговорите на четири въпроса, на които отговорил.

"Не съм казвал да ни бият шведите, след като си плащат (той говори за коментари в социалните мрежи - б.р.). Този човек да си понесе отговорността, но просто поисках да не хвърляме кал срещу шведите. Ние бяхме ли виновни, че циганинът ритна германката в метрото в Берлин?", попита той и не сметна за нужно да се извини.

Председателят на БХРА обясни, че хотелиерите, които посрещат скандинавски туристи, са го помолили да не се преекспонира със случая, тъй като трудно се върнали да почиват у нас, след като ги нямало в продължение на няколко години.
Още вчера той каза, че преди 5 години имало инцидент в морски бар със сбиване и убийство и след това скандинавските туристи, които били по-горделиви, ни бойкотирали.

"Аз не съм на заплата в БХРА. Помагам на хората безвъзмездно, а синовете и съпругата ми се сърдят, че отделях толкова време на организацията. Сега ще си гледам повече бизнеса", каза днес Рагин, който притежава хотели.

След изказването му вчера последваха много остри реакции и коментари, че то е срамно и недопустимо. Председателят на Центъра за образователни инициативи Емил Джасим написа във Фейсбук:

"Можем да ритаме Рагин в главата, ако му дадем някой лев. Това разбрах от думите му... Ма какво се чудите - Рагин и такива като него превърнаха България в алкохолно-нарко-сексуална туристическа дестинация и най-нормалното нещо е пияни и надрусани хора да действат агресивно и неадекватно. От всичко това печели само и единствено мафията, която доставя гореспоменатите услуги".

Журналистът Драгомир Симеонов пък добави:

"РАГИН наобратно е НИГАР. Няма начин да е случайно това съвпадение".

Междувременно днес Районният съд в Несебър остави за постоянно в ареста шведския турист, който ритна камериерка в хотел в Слънчев бряг и счупи долната й челюст (вижте в галерия снимка). 53-годишният чужденец заяви, че е бил пиян и не помни нищо, но се срамува и помоли да не го пращат в затвора.