Това съобщи в писмо до Дир.бг директорът на Тролейбусен транспорт - Плевен инж. Ангел Несторов - часове, след като самият той заяви, че не смята да наказва двамата.
След взетите писмени обяснения от водача и кондуктора са им наложени дисциплинарни наказания "предупреждение за уволнение", се казва в писмото на Несторов. Като извинение към потърпевшия Венцислав Иванов дружеството ще му предложи безплатна годишна карта за всички тролейбусни линии.

На 16 юли слепият мъж се качил с кучето си Жара в тролей №4 в кв. "Сторгозия" в Плевен. Въпреки отличителните знаци на животното обаче, шофьорът спрял тролея и разпоредил на Иванов да слезе. Нито водачът, нито кондукторката обърнали внимание на обясненията на Иванов, че по закон той и кучето имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради. Не помогнали протестите на възмутените пътници.

Тази сутрин Ангел Несторов обясни пред Дир.бг, че е разговарял с водача на тролея и кондукторката и те са се извинили за случилото се. По думите му причина за поведението им били "много проблеми с животни, качвани в превозните средства преди". Заради това служителите на фирмата имали инструкция да свалят животните.
Жара обаче е куче-водач за слепи хора и е със специално обозначение - твърда каишка и емблема на БЧК.