Заради експеримента западното платно на бул."Руски" в града остана затворено 2 часа преди обед.

На 18 октомври 27-годишният Любомир Трайков блъсна с автомобила си друга кола. Установено бе, че Любомир е карал с превишена скорост и под въздействието на алкохол.

Във фаталната нощ Атанас Ламджиев се прибирал от работа с автомобила си. С него били племенникът му и още две жени. Четиримата са се връщали от магазин в центъра на Пловдив, на който са поставяли коледна украса.

Ламджиев, баща на три деца, и Стоянова - майка на 5-годишно момиченце, са загинали на място. 23-годишната студентка Полина издъхна 9 дни по-късно в болница. Вечерта на катастрофата те решили да отидат до „Централна гара", за да си купят храна. Това разказал единственият оцелял в катастрофата Димитър пред съпругата на починалия шофьор.

Корнелия Петкова, съпруга на загиналия Атанас, разказа пред БНТ: Пресичат едното платно - нямало е коли, после и другото - пак е нямало автомобили. В момента, в който са тръгнали да изправят, виждат кола и дотам. Всичко е станало за части от секундата. Едва преди два дни видях на живо какво е останало от колата - нещо кошмарно!.

Според експертите шофьорът е карал с 94 км в час след почерпка. Кръвната му проба за алкохол е 0, 67 промила.

От жестокия удар колата се забива в спирката отсреща. Според Корнелия виновният за инцидента Любомир е карал с поне над 150 километра в час. Жената смята, че по-високите глоби, приети от парламента, няма да спрат нарушителите на пътя.